Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

Competent onderzoeken en ondernemen

Competent zijn

RIJKT geeft ruimte aan initiatief, vanuit een diep geworteld vertrouwen dat kinderen en volwassenen competent zijn. Geef je een kind de mogelijkheid om zijn talent creatief te ontdekken óf leer je hem rekenen op de manier die de methode aangeeft?

Groei

Het ene kind voelt zich goed bij structuur, het andere bij vrijheid. Te veel sturing kan leiden tot een beperkende aanpak; te veel vrijheid kan doorslaan in laisser-faire. Nemen zowel de volwassene als het kind veel initiatief? Dan zijn bij allebei het welbevinden en de betrokkenheid hoog: een goed uitgangspunt voor ontwikkeling en groei.

Broedplaats voor vernieuwing

RIJKT wil een plek zijn waar mensen initiatief nemen. Een broedplaats voor vernieuwing. Wie initiatief neemt, kan en mag proberen of iets kans van slagen heeft. Vallen en opstaan – daar bieden we ruimte voor. Vernieuwing ontstaat door te onderzoeken, ontwerpen en ondernemen.

beker.png

Iedereen is competent.