Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

BSO-verdiepingsmodule Techniek (vervolg op BSO KIJK!)

De BSO-verdiepingsmodules geven inspiratie en een kwaliteitsimpuls, zodat pedagogisch medewerkers zich kunnen specialiseren in een van de BSO-domeinen. Jaarlijks worden er nieuwe modules aangeboden, zodat medewerkers zich als professional verder kunnen ontwikkelen in hun vak.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers die meer geïnspireerd willen raken op het domein Techniek.
Voorwaarde voor het volgen van de training: Certificaat KIJK! BSO. 15 deelnemers per groep.

Inhoud
Kinderen hebben van nature een onderzoekende en ontdekkende houding. Met deze houding ontdekken kinderen niet alleen de wereld om zich heen, maar ook hun eigen talenten. Het programma Techniek&ik helpt jou bij de ontwikkeling van deze talenten. 

Tijdens deze workshop komt het thema Water aan bod. Het thema water ligt dicht bij de belevingswereld van kinderen; water om te drinken, om mee te douchen, om lekker in te zwemmen. Het thema biedt veel mogelijkheden om op onderzoek te gaan naar de eigenschappen van water en de toepassingen in het dagelijks leven. Door te spelen, te onderzoeken en te proberen, leren kinderen zichzelf en de wereld om hun heen kennen.

Beoogde leereffecten
In de workshop ga je zelf experimenteren en onderzoeken met water en maak je kennis met co-constructie; hoe leer je van en met elkaar tijdens het doen van onderzoek en wat heeft een kind nodig om een nieuwe stap te maken in zijn of haar ontwikkeling. 

Studiebelasting en certificering
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur en resulteert in een bewijs van deelname.

Locatie
Deze training wordt aangeboden op de volgende locatie:

  • Eindhoven (Wij zijn JONG-centrumplein, Kanaaldijk-Zuid 5a, 5613 LE Eindhoven)

Docent
RIJKT- trainer of externe trainer. 

Kosten 
Op aanvraag

VOORINSCHRIJVING