Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

BSO-verdiepingsmodule Natuur (vervolg op BSO KIJK!)

De BSO-verdiepingsmodules geven inspiratie en een kwaliteitsimpuls, zodat pedagogisch medewerkers zich kunnen specialiseren in een van de BSO-domeinen. Jaarlijks worden er nieuwe modules aangeboden, zodat medewerkers zich als professional verder kunnen ontwikkelen in hun vak.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers die meer geïnspireerd willen raken op het domein natuur.
Voorwaarde voor het volgen van de training: Certificaat KIJK! BSO. 15 deelnemers per groep. 

Inhoud
Een natuurrijke omgeving zorgt voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Door activiteiten te ondernemen in en met de natuur wordt de lichamelijke, zintuiglijke en gevoelsmatige ontwikkeling bevorderd.

De pedagogisch medewerkers ontwikkelen tijdens de trainingen interesse in en betrokkenheid met de natuur. De training zal bestaan uit twee delen met als rode draad “avontuurlijk buiten spelen”.

Beoogde leereffecten
Pedagogisch medewerkers kunnen de leefwereld van de kinderen zodanig inrichten, dat deze uitdaagt en inspireert om de natuur te kunnen beleven, proeven, onderzoeken, ontdekken en hier respectvol mee om te gaan.

Studiebelasting en certificering
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur en resulteert in een bewijs van deelname.

Locatie
De training zal op twee verschillende natuur-gerelateerde locaties in Eindhoven plaatsvinden. 

Docent
RIJKT- Vakdocent Natuur 

Kosten 
Op aanvraag

VOORINSCHRIJVING