Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

BSO-verdiepingsmodule Cultuur (vervolg op BSO KIJK!)

De BSO-verdiepingsmodules geven inspiratie en een kwaliteitsimpuls, zodat pedagogisch medewerkers zich kunnen specialiseren in een van de BSO-domeinen. Jaarlijks worden er nieuwe modules aangeboden, zodat medewerkers zich als professional verder kunnen ontwikkelen in hun vak.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers die meer geïnspireerd willen raken op het domein cultuur.
Voorwaarde voor het volgen van de training: Certificaat KIJK! BSO. 15 deelnemers per groep.

Inhoud
Kinderen hèbben van oorsprong al héél véél in huis. Onuitputtelijk veel ideeën en manieren om zich te uiten. Wel honderd talen om uit te drukken wat er in hen leeft. Is het niet heerlijk als je als kind mag: Experimenteren, ervaren, onderzoeken en doen, vooràl mag doen? Belangrijk is dat pedagogisch medewerkers de kinderen de gelegenheid, ruimte, inspiratie en bijzondere materialen bieden om zich op geheel eigen wijze uit te drukken. Deze module richt zich specifiek op het onderdeel beeldend.

In de eerste bijeenkomst ligt het accent op: het losmaken/ loskomen van vaste denkpatronen aan de hand van ‘Wreck this journal’ opdrachten.

In de tweede bijeenkomst ligt het accent op: ‘vrij’/ buiten de lijntjes werken met recycle materialen, het leren zien/ onderzoeken van mogelijkheden om deze materialen in te zetten in het werk.

Beoogde leereffecten
Het scholingstraject is gericht op het behalen van de volgende leerdoelen:

  • Pedagogisch medewerkers hebben kennis over een gevarieerd aanbod, die creatieve en zintuigelijke ervaringen mogelijk maakt.
  • Pedagogisch medewerkers laten kinderen experimenteren met verschillende beeldende materialen en geven de mogelijkheid om zich creatief en emotioneel te uiten.

Studiebelasting en certificering
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur en resulteert in een bewijs van deelname. 

Locatie
Deze training wordt aangeboden op de volgende locatie:

  • Eindhoven (Wij zijn JONG-centrumplein, Kanaaldijk-Zuid 5a, 5613 LE Eindhoven)

Docent
RIJKT - Vakdocent Cultuur

Kosten 
Op aanvraag

VOORINSCHRIJVING