Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

Terugblik VIB Ontmoetingsdag 2019

Op zaterdag 13 april was het weer tijd voor de jaarlijkse VIB-ontmoetingsdag. Er werd die dag wat sneeuw verwacht maar dat heeft 74 VIB-ers uit het hele land niet weerhouden om vroeg op pad te gaan. Om 9.00 uur lag de rode loper uit, waren de soep en broodjes in de maak, de workshopsleiders aanwezig en stonden de tulpen en paaseitjes op tafel. De dag kon beginnen.

Na het welkomstwoord van Ietje Corman startte Rick Ploemen plenair met de presentatie ‘Mannen in de kinderopvang fascineren ook en daar kunnen wij van leren’. Met veel humor en een persoonlijke noot heeft hij weer tot nadenken aangezet. De diverse workshops leverden enthousiaste reacties op;

“Mooie denkstof en zelfreflectie, toepasbaar in ons werk.”
“Workshops staan dicht bij het werkveld, maar een aantal dingen kun je ook toepassen in je privéleven. Echt een meerwaarde.”
“Herkenbare voorbeelden, hilarisch, zetten je aan het denken.”
“Een reminder voor mezelf om me hierin verder te verdiepen, duidelijke presentatie, goede mix van theorie en beeld.”

De workshops VIB en VVE; VIB in teamverband; rijke, uitdagende omgeving; transactionele analyse; baby’s in de kinderopvang; inclusie en VIB, pedagogisch kompas en Evaton-West kregen gemiddeld een 7,8. Het delen van kennis, kijken naar beelden, ontmoeten en netwerken leverden weer een erg positieve ervaring op.